یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - Sunday 19 August 2018
کد خبر : 7255
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲
بازدید: -

هوزهای آتش نشانی


هوزهای آتش نشانی

هوزها یا لوله های آب آتش نشانی از عوامل اصلی و حساس مبارزه با حریق بوده و می بایستی حداکثر دقت درباره انتخاب و نگهداری آنها بعمل آید . اهمیت موضوع موقعی معلوم میگردد که در موقع مبارزه با آتش سوزی بعلت عدم توجه که قبلا نسبت به آنها اعمال گردیده در اثر پاره شدن یا اشکالات دیگر از عهده انجام وظیفه بر نیامده و […]

به گزارش پایگاه خبری بهداشت، ایمنی و محیط زیست "بامنا"؛

هوزها یا لوله های آب آتش نشانی از عوامل اصلی و حساس مبارزه با حریق بوده و می بایستی حداکثر دقت درباره انتخاب و نگهداری آنها بعمل آید . اهمیت موضوع موقعی معلوم میگردد که در موقع مبارزه با آتش سوزی بعلت عدم توجه که قبلا نسبت به آنها اعمال گردیده در اثر پاره شدن یا اشکالات دیگر از عهده انجام وظیفه بر نیامده و عملیات را با شکست مواجه میسازد.ترکیدن حتی یک هوز میتواند خسارات جانی و مالی زیادی در ژی داشته باشد.
پس برای آنکه در سرویس بودن هوزها در هر زمانی تضمین گردد  در موقع خرید  رعایت استانداردهای لازم و دقت کافی از لحاظ مرغوبیت جنس و سوابق شرکت سازنده ، مقاومت در مقابل فشار و حرارت ، نوع تار و پود ، وزن ، بافت ، رنگ ضد حرارت ، ضد سایش ، مرغوبیت لاستیک داخلی و همچنین نگهداری در جای مناسب و رعایت استفاده صحیح و … انجام گیرد.
هوز:

لوله های ابرسانی در آتش نشانی که از الیاف مخصوص با ترکیبات نایلونی تهیه شده اند.

بازرسی و آزمایش هوزها:

کلیه هوزهای آتش نشانی می بایستی بشرح زیر مورد آزمایش قرار گیرند.

آزمایش در مقابل فشار :
این آزمایش که برای اطمینان از مقاومت هوز در مقابل فشار آب می باشد بایستی در طی سال و بدفعات بشرح ذیل انجام گیرد :
۱٫  هوزهای موجود در ماشین آتش نشانی هر ماه یک مرتبه
۲٫  بعد از استفاده در هر آتش سوزی و بازگشت به ایستگاه
۳٫  بعد از استفاده در تمرین و بازگشت به ایستگاه
۴٫  بعد از هر نوع تعمیر آنها

طریقه آزمایش

بیش از یک هوز را بهم وصل کرده Male  (نری) هوز را به هایدرانت (Hydrant) سیستم لوله کشی آتش نشانی  و یا به خروجی ماشین آتش نشانی متصل کرده  و Female  (مادگی) آن را به یک نازل وصل وصل کرده  و فشار را بالا میبرند .  هوز به قطر  ۵/۱ اینچ را با فشار ۱۲۰ پوند بر اینچ مربع و هوز به قطر ۵/۲ اینچ را با فشار ۱۵۰ پوند بر اینچ مربع آزمایش میکنند. فشار آب را باید بتدریج زیاد نمود تا زمان لازم برای انبساط لوله وجود داشته  و صدمه ای به آن وارد نگردد و بتوان نشتی ، تغییر شکل و حرکت کوپلینگ ها را در نظر گرفت . مدت زمانی که هوز بایستی تحت فشار باشد حداکثر ۵ دقیقه و حداقل ۱ دقیقه می باشد.

از هوزهای معیوب بعد از تعمیر برای تمرین و آموزش استفاده گردد.

کلیه هوزریل های نیز هر ماه با فشار ۱۲۰ پوند بر اینچ آزمایش شوند بایستی در موقع آزمایش هوزریل کاملا باز شود .

عواملی که به هوز نرم صدمه می زنند:
• فشار بسیار زیاد
• عبور وسیله نقلیه از روی آن
• تماس با اشیاء تیز و برنده
• عبور از نقاط بسیار گرم
• تماس با مواد شیمیایی
• ضربه زدن به هوز
• پهن کردن در معرض آفتاب در زمان زیاد
• ماندن آب در هوز
• استفاده از آب شور و نشستن آن با آب شیرین

نگهداری از هوزها :
•   اتصالات هوزها روغن کاری و تمیز گردند و در صورت صدمه  به  آنها تعویض گردند.
•    قبل از خالی کردن آب هوز آن را انبار نکنید.
•    از برس فلزی برای تمییز کردن آنها استفاده نکنید.
•   انبار هوزها بایستی دارای تهویه بوده و هوای آن خنک و خشک باشد.
•   از قرار دادن هوزها در معرض آفتاب به منظور خشک شدن در زمان طولانی جلوگیری شود.
•    هوزها بایستی از قسمت Male  (نری) جمع شوند.
•    انبار هوزها باید عاری از هر گونه حشره و جانوران موذی باشد.

منبع : ناموجود
نویسنده : ناموجود

چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
ارسال نظر شما
انتشار یافته : ۰ در انتظار بررسی : 938
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

test