یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - Sunday 27 May 2018
کد خبر : 21412
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
بازدید: بازدید: 1911

مقاله

توصیه‌ های ایمنی برای کار با وسایل الکتریکی


برق‌گرفتگی یکی از حوادث خانگی است. رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده از وسایل برقی، مانع از خطر برق‌ گرفتگی و عواقب بعد از آن می ‌شود.

به گزارش پایگاه خبری بهداشت، ایمنی و محیط زیست "بامنا"؛

برق‌گرفتگی یکی از حوادث خانگی است. رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده از وسایل برقی، مانع از خطر برق‌ گرفتگی و عواقب بعد از آن می ‌شود.

بنابراین بهتر است قبل از استفاده از لوازم برقی با رعایت برخی نکات ساده، خانه ‌ای ایمن برای خود و افراد خانواده به خصوص کودکان دلبندمان ایجاد کنیم.

ماشین ‌لباس‌شویی

* هنگام خرید ماشین ‌لباس‌شویی توجه کنید که دارای سیستم اتوماتیک تعیین مقدار مناسب آب به ازای حجم لباس باشد.
* از قرار دادن ماشین لباسشویی در محل ‌هایی که به‌ طور مستقیم در معرض آفتاب یا بارندگی هستند، خودداری کنید.
* هیچ ‌گاه قسمت پشت و موتور ماشین لباس ‌شویی را با آب نشویید و حتی ‌المقدور آن را در جایی قرار دهید که آب به آن قسمت ها نریزد.
* بعد از توقف کامل موتور یا اتمام کار ماشین لباسشویی، در آن را باز کنید.
* هنگامی که موتور در حال کار و شستشوی لباس‌ها است، دست خود را داخل مخزن پُر آب نکنید.
* قبل از روشن شدن مطمئن شوید که شیر آب باز و برق در پریز موجود است.
* هنگام استفاده از خشک‌ کن هم توجه کنید که بعد از توقف کامل، لباس ‌ها را خارج کنید.

اجاق گاز

* امروزه اکثر اجاق‌ گازهای موجود در خانه دارای فندک هستند و به جریان برق متصل می‌ شوند، بنابراین هنگام کار با اجاق گاز توجه کنید که سیم اطمینان آن به زمین نصب شده است. * هرگز اجاق‌ گازی که به برق متصل است را با آب نشویید، زیرا آب ممکن است از طریق فندک نفوذ کرده و سبب برق گرفتگی شود.
* وقتی شعله اجاق گاز روشن است آن را تمیز نکنید ، زیرا جریان برق و وجود گاز در محیط ،خطر را چند برابر می‌ کند.

جاروبرقی

* هنگام کار با جاروبرقی ابتدا از سالم بودن سیم آن مطمئن شوید.
* جاروبرقی نباید بیش از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روشن باشد و بعد از این مدت جارو را خاموش کنید. کمی به آن استراحت دهید و مجددا آن را روشن نمایید.
* جسم سنگین، روی جاروبرقی نگذارید.
* برای انتقال جاروبرقی از یک اتاق به اتاق دیگر، آن را با دسته ‌اش بلند کنید نه این که آن را بکشید.
* از کیسه‌ های پلاستیکی به جای پاکت اصلی جارو استفاده نکنید.
* زباله‌های خیس و آبدار را با جاروبرقی پاک نکنید.


پلوپز برقی

* پلوپز برقی را کاملا داخل آب نکنید، زیرا به قسمت های الکتریکی آن مانند کلید، گرمکن و عایق گرمکن آسیب می ‌رسد.
* هنگامی که پلوپز کار می‌ کند، آن را تکان ندهید.
* هیچ شی خارجی را بین دیگ و صفحه گرم ‌کننده قرار ندهید.
* دیگ را هنگامی که خیس و مرطوب است، در دستگاه اصلی قرار ندهید.

توصیه ‌های کلی

* تعمیرات وسایل الکتریکی را به افراد ماهر و متخصص بسپارید.
* در صورت آتش‌ سوزی وسایل الکتریکی از آب استفاده نکنید و قبل از شروع اطفای حریق، جریان برق را قطع کنید.
* در صورتی که چند وسیله الکتریکی کنار هم هستند، سیم ‌های رابط هر یک را جدا از هم قرار دهید تا از قرارگیری سیم‌ ها روی هم جلوگیری شود.
* در حمام از وسایل برقی استفاده نکرده و از نصب کلید و پریز خودداری کنید.
* هر چند وقت یک‌ بار همه سیم‌ های وسایل الکتریکی را کنترل کنید. در صورت وجود نقص، آن ها را تعمیر کنید.
*استفاده از وسایل برقی فاقد دو شاخه، بسیار خطرناک و حادثه‌ ساز است.
* از یک پریز برای روشن کردن هم‌ زمان چند وسیله ی برقی استفاده نکنید.
* برای جلوگیری از برق گرفتگی در آشپزخانه، بدنه فلزی تمام وسایل الکتریکی مانند یخچال، فریزر و ماشین ‌لباسشویی را با نظر متخصص مربوطه به زمین حفاظتی متصل کنید.
* هنگام خرید تجهیزات الکتریکی از استاندارد بودن آن ها مطمئن شوید.
* هنگام شستشوی آشپزخانه، وسایل برقی را از برق جدا کنید.

* وسایل الکتریکی را پس از استفاده، از برق جدا کنید و دور از دسترس کودکان قرار دهید.
* در صورتی که می‌ خواهید وسایل الکتریکی مثل چای‌ ساز، پلوپز و … را تمیز کنید، ابتدا آن را از پریز جدا کنید و سپس از خشک بودن کامل آن ها مطمئن شوید.
* کودکان بسیار کنجکاوند و وسایل برقی برای آن ها بسیار جالب است. این وسایل را از دسترس آن ها دور نگه‌ دارید.
* حتما از درپوش برای پوشاندن پریزهایی که نزدیک کف زمین قرار دارند، استفاده کنید.
* از داخل کردن جسم فلزی به داخل وسایل برقی مثل توستر، اجاق برقی و پریز برق خودداری کنید.
* از قرار دادن اشیای سنگین و برنده روی سیم‌ ها خودداری کنید.
* سیم‌ های سیار را بلافاصله پس از استفاده جمع کنید.
مژگان کریمی
هفته نامه سلامت

 

ایمنی مخلوط کن

دقت کنید که قبل از قرار دادن محفظه بالائی روی موتور، قسمت درونی که با موتور و در نتیجه با برق تماس دارد کاملاً خشک باشد.
۲. توجه داشته باشید که حداکثر ظرفیت مخلوط‌کن یک لیتر است.
۳. بعد از پایان کار دستگاه، دو دقیقه صبر کنید، سپس درپوش را بردارید.
۴. اگر می‌خواهید ضمن کار با دستگاه محتویات آن را به‌هم بزنید فقط از میلهٔ مخصوص این کار که همراه وسایل دستگاه است و جنس پلاستیکی دارد، استفاده کنید. از این میله فقط وقتی در مخلوط‌کن بسته است و از راه سوراخی که روی درپوش به همین منظور تعیبه شده استفاده کنید.
۵. اگر دستگاه روشن نمی‌شود، شاید به‌علت پرشدن بیش از ظرفیت آن است که از نظر ایمنی به‌طور خودکار جریان برق دستگاه قطع می‌شود دکمه خاموش را بزنید، پریز را از برق بکشید، محتویات را در قطعات کوچک‌تر ببرید و بعد دوباره داخل ظرف بریزید و کمی به طرف پائین فشار دهید. اگر باز هم نتیجه نگرفتید، محتویات را نصف کرده و در دو نوبت مخلوط کنید.
۶. در دو صورت معمولاً مخلوط‌کن کار نمی‌کند:
– مقدار مایعات درون مخلوط‌کن آنقدر کم است که مخلوط‌کردن آن مشکل می‌شود مانند سس‌ها.
– محتویات حالتی دارد که به دیواره می‌چسبد.
راه حل آن افزایش مایعات و یا استفاده میله مخصوص همزن است.
۱-اجاق گاز را در محلی قرار دهید که در معرض باد و کوران یا باد بزن های برقی نباشد زیرا اگر آتش خاموش شود گاز مرتبا خارج شده و با یک جرقه کوچک نیز منفجر و آتش سوزی رخ می دهد.
از سر رفتن غذا روی اجاق نیز جلوگیری کنید .
۲-اجاق هایی که به ترموکوپل حرارتی مجهز می باشند ایمنی بیشتری دارند زیرا با خاموش شدن آتش جریان خروج گاز متوقف می شود حتما دستگاه های گاز سوز به خصوص اجاق گاز به ترموکوپل و پیلوت مجهز باشند.
۳-برای هر دستگاه مصرف کننده گاز یک انشعاب گاز شیردار و در نظر گرفتن یک دودکش مجزا ضروری است.
۴-از قرار دادن ظروف سنگین روی اجاق جدا خودداری کنید و ظرف را طوری قرار دهید که با شیلنگ گاز تماس نداشته باشد.
۵-در صورت مشاهده هر گونه اشکال در اجاق گاز موضوع را جدی گرفته و برای رفع معایب آن به نمایندگی آن سریعا اطلاع دهید.
۶-هر شیلنگی برای وسایل گاز سوز از جمله اجاق گاز قابل استفاده و مناسب نیست تنها از شیلنگ های استاندارد استفاده کنید طول شیلنگ نباید از یک و نیم متر ***** کند .
اگر فاصله زیادتر است تا طول ۵ متر از لوله مسی استفاده کنید و برای طول بیش از ۵ متر استفاده از لوله های فولادی مخصوص گاز ضروری است.
۷-شیلنگ های لاستیکی و مسی باید در مقابل صدمات فیزیکی محافظت شوند و امتداد آن ها از اتاقی به اتاق دیگر مجاز نیست.
۸-اجاق را در محلی قرار دهید که شیب نداشته و احتمال سقوط آن نباشد.
۹-به بچه های کوچک و افراد ناوارد اجازه استفاده از اجاق را ندهید.
۱۰-اگر چربی یا روغن روی اجاق گاز سر رفته و آتش گرفت کافی است شیر منبع گاز را ببندید و آتش روغن را با خاموش کننده یا با انداختن یک پارچه ضخیم خیس روی آتش خاموش کنید.
۱۱-از هر گونه دست کاری اجاق گاز به هر دلیل جدا خودداری کنید.
*رفتار صحیح در منزل در ارتباط با استفاده از وسایل گاز سوز بهترین طریقه آموزش کودکان خواهد بود.
*با ظروف سنگین به وسایل گاز سوز ضربه وارد نکنید.
*وسایل گازسوز را در مسیر کوران هوا و جریان باد قرار ندهید.
*از قرار دادن اشیا و البسه قابل اشتعال در مجاورت بخاری و سایر وسایل گازسوز جلوگیری کنید.
*بازرسی اتصالات و بست های مربوط به لوله های گاز را حتما انجام دهید.
*برای آزمایش نشت گاز هرگز از شعله کبریت استفاده نکنید.
*در نظافت مشعل های اجاق گاز و سایر شعله پخش کن های گازی دقت کنید.
*هرگز آبگرمکن گازی و سایر وسایل گازسوز را در حمام نصب نکنید.
*دقت کنید بخاری گازی همیشه با شعله آبی بسوزد.
*در صورت استشمام بوی گاز فورا شیر گاز را ببندید.
*در صورت استشمام بوی گاز از روشن کردن لامپ، کبریت و فندک جدا خودداری کرده و فیوز اصلی برق را قطع کنید.
*حتما یک کپسول آتش نشانی در منزل داشته باشید.
*برای آزمایش و بازرسی اتصالات وسایل گازسوز از کف صابون استفاده کنید.

 

چرخ‌گوشت و نکات ایمنی مربوط به آن

نگهداری و طرز کار:
۱. هنگام چرخ کردن گوشت، قطعات آن را تا آنجا که ممکن است ریز کرده و به‌صورت یکنواخت و با حداقل فشار به چرخ‌گوشت (به‌صورت فشاری روی توده زیادی گوشت با گوشت‌کوب) کار کنید.
۲. بعضی از خانم‌ها برای راحتی بیشتر، هنگام چرخ‌کردن گوشت، پیاز نیز با چرخ‌گوشت خرد می‌کنند این عمل صحیح نیست، زیرا آب حاصل از پیاز به درون موتور نفوذ کرده و به دلیل چسبندگی باعث خرابی موتور می‌شود. در عین حال تیغه را نیز خیلی زود کند می‌کند.
۳. هنگام انتخاب قطعات گوشت برای چرخ کردن، قطعات بدون رگ و پی را انتخاب کنید زیرا رگ و پی در تیغه‌ها گیر کرده و عملاً چرخ نمی‌شوند.
۴. حداکثر ده دقیقه در هر بار، چرخ‌گوشت را روشن نگهدارید.
۵. هیچ‌گاه چرخ‌گوشت را خالی روشن نگذارید، زیرا دور موتور بالا رفته و سبب تولید گرما و فرسایش آن می‌شود.
۶. بعد از هربار چرخ‌کردن، تمام قطعات (قیف، مارپیچ، تیغه، پنجره و گوشت‌کوب) را با دقت بشوئید و خشک کنید.
۷. تیز کردن تیغه‌ها را به فرد وارد بسپارید. تیغه‌ها به‌دقت و از هر سمت باید سائیده شوند.
۸. چرخ‌گوشت وسیله‌ای ساده و بدون دردسر است. اگر هم دچار عیب شود، بیشتر موتور و قطعات الکتریکی از کار می‌افتند که برای تعمیر آن‌ها باید به تعمیرکار مراجعه کنید.
۹. با رعایت فوق و دور نگهداشتن چرخ‌گوشت از رطوبت آشپزخانه، عمر موتور و دیگر قطعات آن افزایش می‌یابد.
۱۰. اگر می‌خواهید مقدار زیادی گوشت را چرخ کنید (بیش از ۲کیلو)، هر چند دقیقه یک بار موتور چرخ‌گوشت را خاموش کنید تا سرد شود.
۱۱. تکه‌های گوشت را به اندازه کافی ریز کنید. فشار آوردن به گوشت‌کوب چرخ‌گوشت نه تنها در سرعت عمل آن مؤثر نیست بلکه این عمل باعث می‌شود از دور مارپیچ چرخ‌گوشت کاسته شده و گوشت با کندی خارج شود.
۱۲. هیچ‌گاه پیاز و سیب‌زمینی را داخل چرخ‌گوشت نریزید، این کار موجب کند شدن تیغه و پنجره آن می‌شود.
۱۳. اگر چرخ‌گوشت به‌جای خارج کردن گوشت چرخ شده، آن را له می‌کند، علت کند بودن تیغه و پنجره چرخ‌گوشت است.
۱۴. تیغه چرخ‌گوشت را به‌طور متوسط هر سه ماه یکبار باید تیز کرد.
۱۵. در پایان کار، جهت اطمینان از خارج شدن همه گوشت از داخل چرخ، از کمی نان خشک استفاده کنید.
۱۶. بعد از استفاده، همه اجزاء چرخ‌گوشت را با آب گرم و مایع ظرفشوئی به‌خوبی شسته و کاملاً خشک کنید و سپس داخل کیسه نایلونی قرار دهید.

چند نکته ایمنی:

۱. بچه‌‌ها به‌کار چرخ‌گوشت علاقه دارند. هنگام روشن بودن این دستگاه به‌هیچ عنوان حتی در صورت ضروری بودن کار پیش آمده، بچه را با چرخ‌گوشت روشن یا خاموش (زیرا بچه به تقلید از بزرگ‌ترها می‌تواند شاسی چرخ را روشن کند) تنها نگذارید، یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی به‌بار می‌آورد.
۲. گوشت‌کوب چرخ را پس از هر بار وارد کردن گوشت، در قیف باقی بگذارید.
۳. وقتی قطعات چرخ‌گوشت را شستید، آن‌ها را با دقت خشک کرده و بعد دوباره به هم وصل کنید. سپس با نایلون یا پوشش تمیزی دور قیف و پنجره را محکم ببندید، زیرا جانوران کوچک می‌توانند به درون مارپیچ رفته و هنگام کار، گوشت را مسموم سازند. در یک حادثه سم مارمولک سبب مرگ اعضاء یک خانواده شد پس بهتر است هر بار قبل از به‌کار انداختن چرخ‌گوشت درون آن را بازرسی کنید.
هشدار!
۱. تا به‌حال چرخ‌گوشت حوادث بسیار ناراحت‌کننده‌ای را آفریده است پس به خانم‌ها توصیه می‌کنیم که حتی‌الامکان چرخ‌گوشت را از دسترس بچه‌ها دور نگهدارند.
۲. تا سر حد امکان در حضور کودکان از چرخ‌گوشت استفاده نکنید، زیرا کودک به‌خاطر کنجکاوی، ممکن است ناگهان دست خود را به داخل فرو برد.
۳. اگر زیاده از حد از چرخ‌گوشت استفاده کنید به موتور آن فشار وارد شده، می‌سوزد.
۴. از پارچه مرطوب برای شستشو قسمت‌های برقی آن استفاده نکنید و هرگز آن را با آب نشوئید.
۵. همیشه چرخ‌گوشت را از دسترس کودکان دور نگهدارید و هنگام استفاده از آن را در سطحی قرار دهید که دست کودکان به آن نرسد.
۶. هرگز از انگشتان به‌عنوان عامل فشار گوشت به درون چرخ استفاده نکنید.
۷. طبق دستور سازنده چرخ‌گوشت هر چند یکبار آن را تعمیر و سرویس کنید.
۸. پریز، کلید و سیم اتصال چرخ‌گوشت را مرتباً بازدید کنید.

درصورت بروز حادثه چه باید کرد؟

۱. فوراً برق دستگاه را قطع کنید.
۲. در صورت خارج شدن دست کودک از چرخ‌گوشت بی‌درنگ دست را از دو نقطه مچ و بازو برای جلوگیری از خونریزی محکم ببندید و روی زخم را بپوشانید دست را از شانه‌ها بالاتر نگهدارید و فوراً او را به پزشک و بیمارستان برسانید.
۳. در صورتی‌که امکان خارج شدن دست کودک از چرخ‌گوشت نباشد از آوردن فشار خودداری کنید. دست را در نقطه مچ و بازو برای جلوگیری از خونریزی محکم بسته، کوچکترین حرکتی به دست یا چرخ‌گوشت ندهید. دست مصدوم و چرخ‌گوشت را با بستن و یا تکیه دادن به محل ثابت بگیرید.
۴. اگر می‌توانید قسمت موتور چرخ‌گوشت را برای سبک شدن به آرامی جدا کنید.
۵. در صورت خونریزی شدید یا شوک طبق دستورات داده شده از بروز آن‌ها جلوگیری به‌عمل آورید.
برگرفته از گروه آشپزی

نویسنده :

چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
ارسال نظر شما
انتشار یافته : ۰ در انتظار بررسی : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نهمین نمایشگاه حفاظتی،امنیتی،پلیسی،ایمنی و آتش نشانی HSE  اصفهان سام پاک پایرو نمایشگاه مجازی اولین نمایشگاه صنعت گاز ایران تبلیغات تبلیغات تبلیغات
test